Δημοσκόπηση της MARC στο Δήμο Βύρωνα για ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

02.04.2010

Ανατροπές σηματοδοτεί η πρώτη δημοσκόπηση για τον Βύρωνα, την οποία διενήργησε η εταιρεία Marc, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου και εκτιμάται ότι ίσως αποτελεί τον προάγγελο ανατροπών στο στάτους που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σε αρκετούς σημαντικούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τον Βύρωνα, ο νέος συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων που καταγράφτηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και η φθορά της δημοτικής αρχής, που βρίσκεται στο τέλος της δεύτερης θητείας της, φαίνεται να επηρεάζουν αισθητά τους συσχετισμούς και τη δυναμική μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου ο νυν δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς συγκεντρώνει 33,3% και ο Παναγιώτης Κόνσουλας σε απόσταση αναπνοής συγκεντρώνει 31,9%. Ακολουθούν ο Πάνος Πάλμος με 6,6%, ο Κώστας Σταθόπουλος με 3,3% και ο Σταύρος Τζιορτζιώτης με 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 22,1%.

Σημειώνουμε ότι τα ποσοστά αυτά δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου, αλλά καταγραφή των διαθέσεων των δημοτών του Βύρωνα τη δεδομένη περίοδο διεξαγωγής της έρευνας. Ωστόσο, παρατηρώντας το επίπεδο στο οποίο κυμαίνονται τα ποσοστά των υποψηφίων και λαμβάνοντας υπόψη ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα απαιτείται το 50% των ψήφων για την εκλογή δημάρχου, κρίνεται σήμερα εξαιρετικά δύσκολη η επικράτηση κάποιου υποψηφίου από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σε περίπτωση δεύτερου γύρου φαίνεται να ευνοείται περισσότερο ο Π. Κόνσουλας, που προηγείται του σημερινού δημάρχου Ν. Χαρδαλιά κατά 3,9%.

Για να δείτε τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, κάνετε κλικ εδώ.